duminică, 13 noiembrie 2011

How do you know that you belong somewhere?

Acuma sincer, cum iti dai seama daca ceea ce faci este cu adevarat ce iti doresti de la viata? Si nu mai vreau sa fiu luata cu clisee gen ,,simti daca esti potrivita pentru acest lucru sau nu", ,,urmeaza-ti inima si iti vei da seama".
Daca in anumite situatii chiar nu mai simti nimic? Daca in anumite situatii ai o multitudine de vise care ti se invalmasesc in cap si nu mai sti pe care sa le urmezi? Daca incerci sa le imbini pe toate de unde iti mai dai seama care este cu adevarat menirea ta pe acest pamant? Daca o anumita activitate pe care tu o consideri doar un simplu ,,hobby" este ceea ce iti doresti cu adevarat sa faci in viitor? Cum iti mai dai seama in zilele noastre la ce esti bun cu adevarat?
De cele mai multe ori ne alegem meserii doar de dragul banilor, din cauza parintilor, dorinta de a urca pe scara sociala sau pur si simplu dorim doar sa ne satisfacem orgoliul si aroganta specifica rasei umane.
De ce nu ne alegem slujbele pe care le dorim din tot sufletul? De ce ne este frica sa luptam pentru ceea ce ne dorim? De ce ne este frica sa ne infruntam temerile si sa ne construim propriul viitor? De ce ne este frica sa fim ceea ce suntem cu adevarat? ...
Nu vreau sa ajung sa fiu si eu o unealta in mana celorlalti! Nu vreau sa-mi controleze viata altcineva! Vreau sa imi las aripile sa creasca si sa ma indrept spre nori. Nu mai vreau sa fiu controlata, urmarita, judecata.
Vreau doar sa fiu eu, sa imi construiesc viitorul cum imi doresc. Vreau ca de azi incepand sa imi stabilesc ca prioritate cautarea propriei mele fiinte, vreau sa stam la o cana de cafea si o poveste. Vreau sa ma redescopar si sa ma impac cu cine sunt eu ca mai apoi sa reusesc sa ma impac cu sufletele de langa mine...

3 comentarii:

  1. degeaba e un cliseu, o sa-ti dai seama la un moment dat...o sa simti, crede-ma...dar nu in urmatoarele luni, dupa ce termini anul...poate chiar dupa practica...ai rabdare, chiar daca e ultimul lucru pe care-l vrei sa-l faci...
    Aripile o sa ti se franga, e normal, cum crezi ca o sa-ti creasca la loc?
    Asa se intampla in foarte multe cazuri, te ridici, treci peste...renasti din propria cenusa ca si pasarea Pheonix, ai di mini...eu trebuie sa te mobilizez?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ok am sa-ti spun o chestie pe care cred ca nu ar fi cazul sa il mai vociferez inca o data. Este ultima data cand iti spun. Daca o data o dai in bara nu inseamna ca ai facut o alegere proasta, perfectiunea nu exista ci doar aspiratia spre absolut. Nu poti sa "fii bun" sau "potrivit" pentru ceva anume fara multa munca, sange si sudoare varsata. Nu vreau sa dau in melodrame dar stiu ca orice ai fi ales tot in punctul asta ai fi ajuns pentru oricum ai fi dat-o in bara ca orice om de altfel... E o caracteristica care e in gena noastra. Nu invatam decat prin trial and error lectiile cele mai importante in viata. Nu ne mai jucam de-a scoala, de-a invatatul, nu ne mai prefacem ca cunoastem o meserie anume fara sa muncim pana picam late doar ca sa ajungem sa invatam o teorie pe care oricum nu o sa reusim niciodata sa o aplicam cu succes vreodata. Acuma tu trebuie sa intelegi ca nu pe toti o sa-i poti salva....daca dupa un seminar picat asa ai ajuns sa te indoiesti...ce o sa faci cand o sa moara pentru prima data un pacient care a fost in grija ta? Gandeste-te bine pentru ce merita sa te agiti si ce nu. O greseala nu inseamna capat de lume si in mod sigur nu inseamna ca nu esti potrivita pentru ceva pentru ca cel mai bun doctor, avocat, profesor, judecator, presedinte, etc. intotdeauna va gresi si va trebui sa suporte consecintele. Acuma intrebarea e poti sa traiesti cu consecintele actiunilor tale?

    RăspundețiȘtergere
  3. Are dreptate...e un amarat de seminar...crezi ca va fi singurul picat...te inseli, o sa-ti pici si examene...si nu o sa fie un capat de lume, asa e, uneori cei mai bun specialisti ajung cei care au mai si picat un examen/seminar in studentie, e firesc

    RăspundețiȘtergere