marți, 9 iulie 2013

21

In momentul in care implinesti 21 de ani esti legal in toate orasele din aceasta lume, practic esti considerat un adult oriunde ai merge. Este foarte interesant cum se pune atat de usor eticheta de adult doar din cauza unei anumite varste. Cum poti determina acest stadiu al vietii tale doar uitandu-te la varsta unei persoane? Intr-adevar, ar trebui sa fi destul de matur incat sa devi un adult insa sunt prea multi factori in joc inafara de anii pe care ii ai; uitandu-te subiectiv la acest lucru poti sa iti dai usor seama ca varsta joaca un rol foarte minor in  viata ta. Poti sa ai gandirea unui adult la 15-16 ani sau doar la 30 sau mult mai tarziu. Parerea mea este ca experientele prin care ai trecut, persoanele din jurul tau si circumstantele in care te invarti determina nivelul de maturitate sau imaturitate al unei persoane.
Insa, in momentul in care implinesti 21 de ani incepi sa te gandesti la mai multe lucruri, incepi sa iti planuiesti viitorul si viata cu mai multa grija si atentie. Te uiti imprejur si realizezi ca nu mai ai timp de lucruri sau persoane ,,inutile". Numesc inutile persoanele care nu te ajuta cu absolut nimic in dezvoltarea personala, genul acela de persoane care te trag in jos sau te tin pe loc intentionat. Nu sustin cu absolut nimic ca cineva este inutil in general, din acest motiv am si pus acest cuvant intre ghilimelele de rigoare. Insa nu toti din jurul tau au un rol pozitiv in viata ta, poate au un rol important si bun in viata altora dar daca nu in a ta atunci cel mai bine ar fi sa mergi mai departe. 
Cel mai greu este sa te indepartezi de cineva care intr-o anumita perioada a avut un impact mare asupra vietii tale (aici ma refer la un impact pozitiv). Insa toti ne schimbam, viata nu sta niciodata in loc si oricat ai fi de ranit trebuie sa te ridici si sa o iei de la inceput. Fiecare experienta prin care trecem are rolul de a ne modela ca fiinte umane, fiecare esec sau realizare contribuie involuntar la personalitatea ta. Suntem ceea ce ne dorim a fi, suntem experientele prin care am trecut, suntem ceea ce stim si putem scoate pe gura. 
Nu conteaza cum a fost persoana pe care ai cunoscut-o candva, daca s-a schimbat in asa masura incat nu mai aveti ce imparti, cel mai sanatos lucru este sa pastrati amintirile frumoase si sa va continuati viata. Nu o/il poti condamna pentru ceea ce a devenit, nu ai trecut prin ce a trecut ea/el asa ca nu poti intelege de ce a devenit cum a devenit. Daca poti sa o/il aduci pe calea cea buna atunci nu ezita, incearca cat de mult poti sa ajuti insa nu te pierde pe tine in acest proces. Insa exista situatii cand nu poti face absolut nimic, pur si simplu se mai intampla cand nu tu esti persoana care poate sa aduca o schimbare in viata ei/lui.
Pana la urma poate ca cel mai important lucru este sa te simti tu bine cu alegerile pe care le-ai facut pana acuma in viata. Nimeni nu poate trai in locul tau, tu esti artistul propriei tale vieti si mereu ai posibilitatea sa schimbi ce crezi ca nu merge bine. 
Cu totii avem o singura sansa, o singura viata si timpul este limitat. Nu conteaza ce varsta ai, fa tot ce iti doresti si traieste asa cum cum crezi de cuviinta. Nimeni nu are dreptul sa te judece si chiar daca o vor face nu pune totul la suflet, uneori lumea este foarte rea insa tu mereu fi mai bun decat ea. 

Un comentariu:

  1. Life goes on. It doesn't stop for any reason even if you feel like you want to freeze the moment because you feel that it is the best thing that happened to you. The one thing you must keep in mind is that the next great moment will be even better :)

    RăspundețiȘtergere